Langere houdbaarheid
Het verwijderen van lucht uit de verpakking zorgt ervoor dat de houdbaarheid van vis en schaaldieren aanzienlijk wordt verlengd met behoud van kwaliteit. De kans op derving neemt eveneens af waardoor voedselverspilling zoveel mogelijk wordt voorkomen.
Behoud van smaak en textuur
Door alle lucht uit de verpakking te halen wordt de natuurlijke smaak en textuur van voedingswaren behouden. De smaakvolle sappen en vette oliën die van nature in vissoorten aanwezig blijven hierbij voor langere tijd behouden.
Efficiënte opslag en transport
Wanneer alle lucht uit een verpakking gehaald is, neemt deze logischerwijze minder ruimte in beslag. Omdat elk product door de vacuümverpakking ook bestand is tegen kruisbesmetting en invloeden van buitenaf, kunt u gevacumeerde vis en schaaldieren eenvoudig stapelen. Hierdoor vergroot u uw logistieke efficiëntie.
Marineren en voorbereiden
Vacumeren maakt het mogelijk om vis en schaaldieren te marineren voordat u ze verpakt. Hierdoor kunnen smaken nog dieper in de producten opgenomen worden. Dit levert een verrijking van de smaak op.