Vacumeermachines voor de retail
Of u nu een slagerij, groenten- of notenzaak heeft, kaasboer of kippenboer bent of eigenaar van een boerderijwinkel: door te vacumeren met een Henkelman vacumeermachine verpakt u uw producten professioneel én verlengt u de houdbaarheid conform alle lokale eisen en hygiënenormen.
Perfect verpakte kaas
Het vacuüm verpakken van kaas speelt een belangrijke rol bij het verlengen van de houdbaarheid van dit smaakvolle zuivelproduct.
Of u nu een kleine kaasboer bent die kaas direct aan de consument meegeeft of dat u industrieel kaas verpakt: vacumeren biedt naast een professionele verpakking tal van praktische voordelen.
Bescherming tegen geuren
Sommige kaassoorten hebben een sterke geur. Deze geur kan overheersend zijn en overslaan op andere producten. Met een luchtdichte verpakking beschermt u kaas tegen zowel het opnemen als het afgeven van geur.
Voorkomen van uitdroging
Vacumeren zorgt ervoor dat het aanwezige vocht in de kaas blijft zitten. Zolang de kaas vacuüm verpakt is, droogt deze niet uit en blijft de kaas heerlijk romig zoals deze gemaakt is.
Mogelijkheid tot rijping
Sommige kaassoorten kunnen in de vacuümverpakking verder rijpen. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van smaak en textuur.