Behoud smaak, textuur én rijping
De afwezigheid van lucht vermindert de kans op smaakverlies of uitdroging van uw product. Het zorgt er ook voor dat alle natuurlijk aanwezige sappen in het vlees bewaard blijven. Hierdoor behoudt deze voor langere tijd smaak én textuur. Sterker nog: het zorgt er zelfs voor dat het vlees verder rijpt.
Langere houdbaarheid
Het verwijderen van lucht uit de verpakking zorgt ervoor dat het product vers en smaakvol blijft. Door de afwezigheid van lucht wordt de bacteriële groei beperkt waardoor het product eveneens langer houdbaar is.
Het Behouden van voedingsstoffen
Door bijvoorbeeld groenten en fruit te vacumeren, beschermt u deze tegen oxidatie. Simpelweg omdat er geen zuurstof meer bij het product komt. Dit zorgt ervoor dat essentiële voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen beter bewaard blijven.
Bescherming tegen stof, vuil en vocht
Door alle lucht uit de verpakking te verwijderen en deze vervolgens te sealen, ontstaat een luchtdichte barrière. Dit beschermd het product tegen stof, vuil en vocht dan wel andere schadelijke invloeden van buitenaf.
Behoud fysieke integriteit
Vacuüm verpakken voorkomt kreuken, scheuren of andere fysieke beschadigingen aan bankbiljetten, munten en documenten waardoor deze hun kwaliteit en waarde behouden. Ze behouden hun oorspronkelijke vorm.